Oppgave personalmøte

Bildebok

Mål for prosjektet

Gjennom prosjektet skal dere;

  • utvikle kunnskap om og ferdigheter i bruk av PC, Word, skanner, nettet og printer som verktøy i skaping av digitalestetiske produkter, denne gangen bildebok.
  • utvikle kunnskaper om og ferdigheter i å bruke innhold, form og farge som estetiske virkemidler i visuelle uttrykk
  • utvikle kunnskaper om og ferdigheter i bruk av materialer, redskaper, teknikker og digitale verktøy

Todimensjonal form

Målområdet omfatter utforsking av og arbeid med tekstskaping, tegning, form, farge og bildeboka som et multimodalt språklig, visuelt og kommunikativt uttrykk.

Dere skal jobbe med elementer som

  • Bildebok med utgangspunkt i en idé eller et tema
  • Verktøy og utstyr for malearbeid og lære håndverksmessige ferdigheter i bruk av dette
  • Hvordan teknisk å lage en bok med plastmapper, tape og bokpapp
  • Begreper som innhold, form og farge

Dere skal jobbe sammen i grupper hvor dere skal med bakgrunn i en tildelt sang, skape en bildebok. Hvordan dere velger å bruke sangen er helt opp til dere. Dere kan velge å bruke teksten, følelsen teksten gir dere, fargene dere ser for dere når dere hører sangen og melodien eller temaet innholdet i sangen tar opp. Målgruppen boken er valgfri. Boken skal ha 5 oppslag og perm laget av bokpapp. Permen skal ha en forside hvor tittel og forfatter av boken skal komme frem. Bokens omslag skal henge sammen med bokens innhold. Bruk bildebøker som inspirasjon, se spesielt på hvordan innholdet er visualisert gjennom illustrasjonene. Du kan velge fremgangsmåte enten at du jobber med teksten først og skapet bildene som med utgangspunkt i en selvskapt tekst eller at du skaper en tekst med bakgrunn i maleri eller fargeøvelser. Reflekter og snakk sammen om de formale valgene du gjør i forhold til innholdet i boken.

Fortelling fra tekst til bilde

Ta utgangspunkt i sangteksten og skap en egen tekst eller en fortelling. Illustrer denne teksten med bilder farger foto og elementer hentet fra nettet. Sett dette sammen som en kollasj og skann det inn slik at du kan ta det opp i Word slik at du kan sette sammen tekst og bilder der, jobb litt med layouten.

Fargefortelling fra bilde til tekst

Ta utgangspunkt i fargeøvelse på bakgrunn av stemningen sangen gir dere og lag en bok av dette, på denne måten blir fargeøvelsene sammen med teksten utgangspunkt for innholdet i fortellingen.  Legg arkene etter hverandre på en slik måte at de kan danne et utgangspunkt for en fortelling, visualiser og forsterk denne fortellingen ved hjelp av foto og det vi kaller cutout, her kan du både bruke både egne foto som du tar spesielt med tanke på denne boken og foto som du finner i ukeblader og på nettet. Lim elementene på de malte arkene og skann oppslagene slik at de blir digitale. Ta de skannede oppslagene inn i et Worddokument og skriv fortellingen til, (teksten)

Lykke til Mari-Ann.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: