Linkesamling av meningsytringer –

– rundt digital teknologi i tidlig barndom og barnehagen Debatten om digital teknologi bør ha sin plass i tidlig barndom generelt og barnehagen spesielt har foregått en stund, men i den senere tiden har kan det synes som den har økt i intensitet. Her har jeg med god hjelp fra Nina Bølgans samling satt sammen en linksamling debattinnlegg og kronikker knyttet til dette ordskifte. Dette er ment som et bidrag for studenter som for tiden jobber med NettBrett i barenahgen ved Dronning Mauds Minne høgskole for barnehagelærerutdanning. En digital bekjennelse. Cecilie Asker Hver tredje barnehage bruker nettbrett. Kjersti Nipen intervju med Helle Jacobsen Ikt senteret Det digitale klasseskillet. Digital kompetanse for fremtiden IKT senteret Digitale misjonærer.  Skrevet av Eli Skjeseth Steve Jobs lot ikke barna sine bruke Ipad. Kjersti Nipen Bløffen om barns digitale kompetanse. Simen Tveitereid Cecilie Asker Før ble tegneserier ansett som farlige. Intervju med Torgeir Waterhouse

Barndom gjennom skjermen Adressavisen

– Gjør det enklere å holde kontakt på tvers av generasjoner. Adressavisen

Slik håndterer IT-eksperten barnas skjermbruk. Kristine Grue Langset Geir Amundsen

– Vi risikerer å miste kontakt med barna våre. Kristine Grue Langset Geir Amundsen

Litt eldre artikler Barnehagebarn skal lære nettvett Ikkje for tidleg Andre interessante dokumenter kan være Barn og medier-undersøkelsene 2014 Barnehagblogger som også gir viktige bidrag inn i debatten kan nevnes Marianne Undheims blogg

Barn og digitale verktøy

Nina Bølgan nevnt tidligere i innlegget Cathrine Fragell Darre, som er prosjektleder for Digital praksis i barnehagen Og drifter Myrertoppen barnehage sin blogg Hvis noen mener det mangler artikler her er det bare å kommentere så legger jeg til linker.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: