Om å skrive Ph.D-avhandling

For tiden er jeg inne i prosessen med å skrive forskningsteksten min. Jeg skriver en monografi og er veldig fornøyd med valget av forskningstekstens format.

bildet er hentet fra Forskerforbundet.no
bildet er hentet fra Forskerforbundet.no

Selv om det er en stor fordel å kunne endre på teksten helt frem er det også en far for at man aldri kan si seg ferdig med noe. Hvis en liten del endres i metodedelen kan dette få innvirkning på andre deler av avhanldingen som dermed også må endres. Det er en nitidig prosess å skrive fram sin egen forståelse og hvordan og hvorfor man er endt opp der man er den dagen man leverer teksten sin.

Uansett det er en spennenede prosess. Gjennom å skrive en monografi kan jeg fordype meg og skrive en helhetlig konsistent tekst. I en monografi kan jeg som forsker helt fram til innlevering av avhandlingen korrigere de ulike tekstbitene og etterstrebe teoretisk og empirisk koherens. Det er akkurat dette arbeidet jeg er inn i nå. I tre og et halvt år har avhandlingens tekst vokst samtidig som jeg har lært og ervervet meg kunnskap om vitenskap, metodologi og teori knyttet til det felt jeg forsker i.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: