Multimodalitet og digital danning i barnehagen

Da er jeg i gang med neste prosjekt, denne gangen er det metode det dreier seg om. Jeg skal skrive et paper. I dette paperet har jeg tenkt å undersøke hvordan jeg metodisk skal gå til verks i mitt pågående doktorarbeid. I dette doktorarbeidet ønsker jeg å rette oppmerksomheten mot førskolebarns danning i møte med et høyteknologisk samfunn og barnehagen som arena for barns digitale danning. Under prosjektet ønsker jeg å studere relasjoner, forbindelser og brytninger mellom ulike kontekster for danning, læring og kompetansebygging i forhold til i pedagogisk arbeid med IKT i barnehagen. Dette gir meg følgende overordnede problemstilling:

«Hvordan fungerer barnehagen som arena for barns digitale dannelse når de deltar som produsenter av digitalestetiske medieprodukter med utgangspunkt i kunstmøter?»

I paperet ønsker jeg å behandle hvordan jeg systematisk skal gå til verks i analysearbeidet, og hvilke analyseredskaper jeg kan anvende på mitt empiriske materiale. Det blir i denne sammenhengen viktig å finne et analyseverktøy som kan gi meg tilgang til og mulighet for å belyse hvordan skapende prosjekter i barnehagen kan fungere som katalysator for barns digitale danning. Med dette vil jeg forholde med til følgende problemstilling for paperet:

«Hvilke analyseredskaper kan jeg bruke på mitt empiriske materiale for å belyse hvordan barnehagen kan fungere som arena for barns digitale danning?»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: